VI SKAL HAVE DET BEDSTE UD AF LIVET

Det stod ikke lige i kortene, at jeg skulle have en karriere som selvstændig facilitator og terapeut. Jeg var jo lærer, og jeg elskede mit job. Men livet ville det anderledes - og heldigvis for det, for nu har jeg fundet mit virkelige kald her i livet.

Efter mange år som folkeskolelærer og voksenunderviser i en verden med et hektisk og personligt krævende arbejdsmiljø, var mit liv så præget af stress, angst og følelsen af ikke at slå til, at jeg til sidst blev rigtig syg af stress. Jeg havde en følelse af, at jeg ikke havde sovet i flere år, og min hukommelse var efterhånden så udfordret, at jeg ikke kunne huske og holde styr på selv de mest banale hverdagsting og arbejdsopgaver.

Jeg kunne ganske enkelt ikke rumme mere modgang, og jeg blev sygemeldt med en alvorlig overbelastningsreaktion. Arbejdet var den udløsende faktor, det er der ingen tvivl om, men det var hele mig, mine adfærdsmønstre og alt det, jeg rummer og har oplevet, der var årsagen til, at jeg til sidst væltede. 

Mine udfordringer havde stået på siden mine teenageår, hvor jeg mistede min far i en forfærdelig ulykke. Senere handlede det om fysisk og psykisk sygdom blandt mine allernærmeste og ufrivilligt jobskifte pga. egen kroniske sygdom. Alt sammen havde gennem årene belastet mig mere, end jeg kunne holde til. For at få det godt igen, havde jeg alvorligt brug for hjælp til at komme videre med livet.

Jeg havde gennem årene flere gange søgt hjælp hos psykologer og alternative behandlere, men desværre uden den store effekt. Men denne gang gik det heldigvis anderledes, for jeg fik endeligt den helt rigtige hjælp. Jeg var så heldig at møde en terapeut, som hjalp mig til at se mit liv i et nyt perspektiv. Med hendes hjælp indså jeg, at jeg ikke havde ansvaret for den modgang, jeg havde mødt i livet. Jeg havde gjort alt, hvad jeg kunne, og nu var det på tide, at jeg tog mig af mig selv i stedet for kun at fokusere på andres behov og min egen utilstrækkelighed.

Jeg ved nu, at jeg er god nok, som jeg er. Og den udvikling, jeg gik igennem i forløbet hos terapeuten, hjalp mig til at se, at jeg har en mission her i livet. For den erfaring, livet har givet mig på godt og ondt, og den hjælp jeg fik af terapeuten, skal jeg bruge til at hjælpe andre.

Mit liv er formet af glæde og sorg, medgang og modgang, succes og nederlag, og det har lært mig, at det kan være svært at være menneske. Det er svært at opleve tab og livskriser, at slå til på job og i forhold, og at tage sig af sine nærmeste uden at svigte sig selv. Men livet har også lært mig, at det er skønt at være til, og vores erfaringer og oplevelser gør os til dem, vi er. Og det skal vi bruge til at få det bedste ud af livet. 

Men for at nå dertil, skulle jeg først lære mig selv og min ubevidste historie at kende for at forstå, hvorfor jeg er som jeg er, og handler som jeg gør i min relation til andre mennesker.

Det har jeg opnået nu, og det kan jeg også hjælpe dig med at gøre.

ISTDP TERAPEUT 

BJARNE THANNEL PSYKOTERAPI AARHUS

HYPNOTERAPI

PSYKOLOG ANE KATRINE BECK AARHUS

FACILITERING

HUMAN IMPACT ESBJERG

MASTER COACH

MINDBUGZ

PSYKOEDUKATION

OUH B&U PSYKIATRISK AFD.

MASTER DSA

AARHUS UNIVERSITET

LÆRERUDDANNELSEN

RIBE SEMINARIUM